KALSİAD

Uygulamalı Eğitim Sanayi İçin Kritik

 

Günden güne büyüyen sanayi ve üretim hacmimizde şüphesiz en önemli faktörlerden biri de insan kaynağıdır. Yetişmiş insan gücünün varlığı, gelişen ve büyüyen sanayimize hızlı bir ivme kazandırmaktadır.

Sanayide birçok iş kolunda hızlı büyümüye istinaden işverenlerimizin de eleman ihtiyacı doğmuştur. İşverenlerimizin nitelikli insan kaynağı bulma konusunda çok ciddi sıkıntılar yaşadıklarını bizler yakınen şahit oluyoruz.

 

Teknik eğitim kurumlarımızda bilgiyi karşılamada fazlasıyla başarı elde edilirken uygulamalı teknik eğitim konusunda maalesef geri planda kalıyoruz. Uygulamalı eğitim günden güne her alanda önemini fazlasıyla hissettirmektedir. Yetişmiş insan kaynağı gücünün sanayiye hızlıca entegre olabilmesi için teknik eğitim kurumlarımızın uygulamalı eğitime ağırlık vermesi, literatür bilginin yanı sıra uygulamalı eğitime de bir o kadar oranda öncülük verilmesinin kanaatindeyiz.

 

Kalkınmanın en önemli sac ayağının sanayi ve tüten bacaların olduğunu gençlerimize doğru bir dille aktarmalı ve bu konuda farkındalık uyandırmalıyız.Teknik eleman iş gücünün yetersizliğinin yanı sıra gençlerimizin sanayi ve sanayi yan dalları kollarının iş güçlerini iş kolu olarak tercih etmemeleri ise gelecekte sanayide bırakın yetişmiş insan gücünü ,iş verenlerimizin işçi bulma konusunda çok ciddi problemler yaşayacağınıda öngörmekteyiz.Gençlerimize sadece lisans mezunu olmanın meslek sahibi olmak anlamına gelmediğini doğru bir şekilde öğretmeliyiz.Üniversite-Sanayi iş birliği gibi programlara daha da ağırlık verilmeli bu tür projeleri meslek liselerindede hızlı bir şekilde ilerletmeliyiz.Biz KALSİAD olarak geleceğimizin teminatı olan gençlerimizin bilinçlendirme ve teknik konuda yetişme açısından birçok projeninde öncüsü olacağız.